Falabella Studbook Europe

In het weekend van 28 juli werd de Europese Falabella merriekeuring gehouden te Kootwijk. Wij waren weer erg trots op onze paardjes! Ze hadden het weer heel goed gedaan.

Ons cremello merrieveulentje Zegwaard Falabella Il Mio Amore werd kampioen van de mini maat merrieveulens. Zegwaard Falabella Isolabella werd kampioen van de kleine maat merrieveulens. Deze twee moesten tegen elkaar strijden voor het veulenkampioenschap en deze werd gewonnen door de luxe hoogbenige Zegwaard Falabella Isolabella (deze merrie is tevens voor de verkoop).

Daarna werd de mooie Argentijnse merrie Falabella Filomena opgenomen in het stamboek met een gouden premie. Onze oudste en tevens beste fokmerrie Falabella Famatina moest ook in de ring verschijnen met drie van haar nakomelingen en zij kreeg de prijs voor beste fokmerrie !
De tweejarige appaloosa merrie Zegwaard Falabella Gamatina nam de meeste prijzen in ontvangst deze dag. Zij was winnaar van de tweejarige merries en werd daarna ook jeugdkampioen en won de rubriek paardje met de beste beweging.