Maak kennis met onze

Teamleden

67978068_1344162442403274_4645072955292778496_n

Priscilla Nuijens

Priscilla werkt vanaf 2005 op stal Zegwaard. Zij houdt zich vooral bezig met het  stamboekzaken regelen, showen, fokken en verkopen en inkopen van de paardjes. Ook regelt zij alle mediazaken van Stal Zegwaard zoals de website, Facebookpagina en advertenties. Zij zit dus vooral veel op kantoor maar houdt zich ook volop bezig met het keuringsklaar maken van de paardjes.

personeel zegwaard Bas2

Bas van Leusden

Bas van Leusden regelt zo ongeveer alles voor meneer Zegwaard. Hij is het manusje van alles van de stal en is er altijd mocht er iets zijn. Hij is goed in multitasking en herkent problemen altijd meteen. Zelf vindt hij de minipaardjes heel leuk en is in pauzes vaak te vinden bij de veulentjes.

wendy-stalzegwaard

Wendy van Arkelen

Wendy is algemeen medewerker op het bedrijf en zij zorgt er altijd voor dat alles er perfect uit ziet. Daarnaast houdt ze zich vooral bezig met het gevogelte. Wendy is onze kippenexpert en ziet het meteen als er eentje zich niet (kip)lekker voelt. Zij is vanaf 2006 werkzaam op het bedrijf.

stal zegwaard, amha, falabella, nmprs

Mascotte Billy

Billy is het hondje van Priscilla en de mascotte van Stal Zegwaard. De altijd vrolijke Billy zorgt ervoor dat iedereen op de stal vrolijk is. Hij is het zonnetje van de stal. Hij kan goed overweg met de minipaardjes en gaat graag mee naar shows.

Onze visie

“De grootste fokkerij met het kleinste paardje”

De heer Zegwaard heeft in de jaren ’90 een aantal van de beste minipaardjes ter wereld naar Nederland geïmporteerd. Hij is vervolgens begonnen met de fokkerij en is uitgegroeid tot een van de grootste fokkerijen in Europa op het gebied van het professioneel fokken van minipaardjes. Er zijn momenteel 180 minipaardjes op Stal Zegwaard aanwezig, waaronder de rassen Falabella, American Miniature Horse (AMHA) en NMPRS. Stal Zegwaard heeft meerdere memorabele successen op haar naam staan. De stal heeft bijvoorbeeld het kleinste minipaardje ter wereld gehad, genaamd Mercador. Mercador stond hiermee in het Guinness Book of Records.

Stal Zegwaard heeft een uitgebreide fokkerij. Wij hebben de beschikking over een groot aantal goedgekeurde hengsten. Ieder jaar worden er meerdere veulens geboren, die door een uitgebreide selectie voldoen aan alle kwaliteitseisen. Hierdoor worden de veulens over de hele wereld verkocht en verhuurd. Wij staan uiteraard voor u klaar wanneer u advies wenst bij het uitzoeken van de perfecte hengst voor uw merrie.

Naast de fokkerij is het tevens mogelijk om bij Stal Zegwaard een goedgekeurde minidekhengst te huren. Mocht u hierin interesse hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

De minipaardjes van Stal Zegwaard behoren bij keuringen en shows altijd tot de crème de la crème. De keuringen beperken zich niet alleen tot Nederland, onze minipaarden presteren ook goed op internationale shows.

Fotogalerij

Neem contact met ons op