NMPRS Enter/ Twenterkeuring succesvol voor Stal Zegwaard!

Afgelopen 29 juni werd de jaarlijkse enter/twenterkeuring van het Nederlands Minipaarden stamboek weer gehouden. Stal Zegwaard ging daar met 6 enters heen.

Als eerste moest de kleine en maar 70 cm hoge AMHA merrie SZ Happy doll in de ring. Ze deed het heel netjes en haalde een mooie 1b premie. De eerste premie van de dag was dus binnen! Toen kwam de hele luxe Da Vinci nakomeling Da Vinci’s Halo de ring in zij kreeg ook een mooie eerste premie en ze werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Met de elegante SZ Heartbreak Girl gebeurde hetzelde. Wij hadden 1 jaarling hengstje bij ons genaamd SZ Da Vinci’s Hummingbird. De jury was ook zeer te spreken over dit fijn gebouwde hengstje en noemde hem “een belofte voor de toekomst!” Ook kreeg SZ Da Vinci’s Hummingbird een eerste premie en werd hij uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Daarna kwamen onze “projectjes”. Stal Zegwaard staat echt bekend om het fokken van de allerkleinste paardjes. Dus doen wij altijd mee in de mini klasse dat zijn de paardjes die tot 86 cm mogen meten. Alleen nu zijn we een jaar geleden begonnen met een Hackney merrie uit een kampioensstam. Wij willen daarmee fokken om zo nog meer beweging en bloed in onze paardjes te krijgen Deze Hackney merrie hebben we laten dekken door onze mooie AMHA hengst Star’s Toetanchamon en daar is SZ Hello little one uitgekomen. SZ Hello little one meet nu 93 cm en mocht meedoen in de klasse kleine maat. Voor ons is dat nieuw en ook eigenlijk de eerste keer. SZ Hello little one draafde als een ware koningin door de baan en kreeg hiermee een eerste premie en werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Daarna moest onze tweede kleine maat merrie SZ Hollywood (88 cm) zij is ook een nakomeling van Star’s Toetanchamon. De jury gaf ook SZ Hollywood een uitnodiging voor de kampioenskeuring en noemde haar “een mooi opwaarts gebouwde merrie die sterk dravend door de baan gaat”. Trots op onze projectjes!! Alles bij elkaar opgeteld hadden we 6 paardjes bij ons en met alle 6 een eerste premie en waarvan er 5 waren uitgenodigd voor de kampioenskeuring!