Falabella Stamboek Europe

Op 27 april is de hengstenkeuring gehouden van het Falabella stamboek. Wij hadden vijf hengsten meegenomen, waarvan twee hengsten nog niet eerder mee hadden gelopen.
Deze hengsten Falabella Empedrado (75 cm) en Falabella Ringo (79cm) moesten dus nog goedgekeurd worden voor de dekdienst. Zij worden dan klinisch en op hun exterieur, beweging beoordeeld. Ze waren met vlag en wimpel geslaagd beide met een gouden premie.

Er was ook een rubriek tweejarige hengsten. Falabella Duancito (77 cm) vorig jaar kampioen van de keuring stond dit keer tweede in zijn groep, maar had ook weer een gouden premie te pakken. Onze knappe Falabella Giovanni (82cm) deed ook mee en hij won! Later moest hij ook tegen de winnaar van de jaarlingen. Daar won hij ook van daarmee heeft hij de titel “jeugdkampioen 2013” op zijn naam geschreven.

Later op de dag is hij ook nog “Algemeen reserve dagkampioen geworden”. We zijn echt super trots dat deze jonge hengst het al zo goed doet! Falabella Vincenzo( 77cm) was ook mee deze hengst is al twee keer eerder kampioen geworden van de Falabella keuring. Hij deed deze keer mee aan de rubrieken, mooiste hoofdje, beste beweging en mooiste kleur en deze rubrieken heeft hij allemaal gewonnen! Fantastische dag voor Stal Zegwaard!