/ by /   Geen categorie / 0 comments

GISTEROCHTEND GEBOREN…

GISTEROCHTEND GEBOREN…
 
Soms gaat het niet helemaal volgens plan. Onze kampioensmerrie Colorstable’s Emotica Milagro was vroeg in de ochtend bevallen van een hengstveulen van Star’s Toetanchamon. De bevalling was helemaal goed gegaan .Het veulentje had alleen nul zuigreflex en slikreflex . Dus natuurlijk van alles geprobeerd maar uit een flesje drinken ging ook maar moeizaam. Dus onze vaste dierenarts Pascale Derijks gebeld van Veterinair Centrum Honselersdijk. We zijn toen melk gaan geven via een sonde. Ondanks alles bleef het veulentje moeizaam drinken. Dus aan het einde van de dag weer Pascale Derijks gebeld voor sondevoeding. Zij kwam met het briljante idee om de Madigan Foal Squeeze Procedure for Neonatal Maladjustment Syndrome bij hem toe te passen. Het is in Nederland nog niet zo bekend maar komt uit Amerika. Het wordt ook wel genoemd “Het veulentje opnieuw geboren laten worden” wat er toen gebeurde was gewoon bizar zie de foto’s hieronder. Na deze ingreep werd hij wakker, rekte zich uit ging zelf zoeken en ging drinken. Nog nooit zoiets meegemaakt en daarom wilden we dit graag met jullie delen.
 
Via deze link kun je er meer over vinden.
https://www.equineneonatalmanual.com/foalsqueezing
 
 

SHARE THIS